Vrei să fii profesor la o Unitate Vel?

Dragă candidatule,

Îți mulțumim pentru aplicarea dumneavoastră pentru postul de profesor la Unitatea noastră Vel. Cererea dumneavoastră va fi în scurt timp analizată de către directorul nostru adjunct.

Ne vom întoarce în curând cu un răspuns.

Cu stimă,

Consiliul Profesoral

Vrei și tu să primești această scrisoare?

Nimic mai simplu. Aplică acum pentru un post de profesor la academia Vel pe care o dorești. Atenție însă, pentru că trebuie să îndeplinești anumite cerințe.

1. Nu, nu trebuie să fii absolvent al unei Unități Vel, însă e de folos, pentru că mulți directori-adjuncți preferă să colaboreze cu cineva care cunoaște personal sistemul Velian. Este obligatoriu însă să fi terminat o școală superioară (de exemplu Școlile non-veliene de Alchimie) sau să fi recomandat cu onoruri de către cetatea cu specific militar care te-a instruit (de exemplu, cetatea Mărășești ce pregătește pedestrași și Săritori).

2. Trebuie să te ai bine cu directorul-adjunct, pentru că el hotărăște cine va fi angajat ca profesor. Doar știai deja asta din Codul Veliric, nu?

3. Trebuie să fii foarte disciplinat, ca să poți oferi studenților tăi un model de urmat.

4. Trebuie să fii dispus să faci ture de noapte alături de mascații cetății pentru a asigura paza necesară.

5. Și nu în ultimul rând, trebuie să fii dispus să trăiești aproape tot anul în cetatea Vel. Nu ai voie să îți aduci familia decât dacă soțul/soția este, de asemenea, angajat/angajată oficial în cadrul academiei. Dacă nu, familia ta poate să se mute în satul anexat cetății (de exemplu, cum este Înghețul-Codrului lângă SanteVel).

Crezi că ai tot ce trebuie ca să devii profesor Vel?

Atunci Consiliile Profesorale de-abia așteaptă scrisoarea ta!

Bineînțeles că ești bine-venit să stai câteva zile la cetate și să asiști la ore. Ceilalți profesori sunt deschiși să își împărtășească experiențele cu tine!

Trăiască regele!

Pe curând!

Published by Dr. Laura S. Götz

Gynaecologist, transformational therapist and international author. I enjoy passing on prescriptions for a happy life!

2 thoughts on “Vrei să fii profesor la o Unitate Vel?

  1. În primul rând un profesor trebuie să aibă cunoștințe vaste, să fie practic și să fie ca un ghid pentru elevii lui. Respectul îl va câștiga pe parcurs.

    Liked by 1 person

Leave a comment