Despre autoare

Laura Ştirbu s-a născut pe 14 Martie ’90 ȋn oraşul lui Bacovia. Acolo a copilărit şi a terminat liceul ‘’Vasile Alecsandri’’ la profilul Ştiinţele Naturii ȋn 2008, urmând ca mai apoi, ȋn 2014, să absolve Facultatea de Medicină Generală din Cluj-Napoca. Dragostea a purtat-o până ȋn Germania unde s-a căsătorit şi ȋn prezent lucrează ca medic rezident.

Indiferent de poziţia geografică, a continuat să scrie – din pasiune, necontenit.

Pe parcursul anilor de gimnaziu şi liceu a scris poezii, poveşti scurte, schiţe a mai multor romane şi o carte pentru copii, atât ȋn limba română cât şi ȋn engleză, participând la concursuri locale de literatură, unele lucrări fiind şi premiate.

Ȋn timpul facultăţii a scris periodic articole medicale pe site-ul www.contraboli.ro unde a şi răspuns ȋntrebărilor cititorilor. Din 2017 are propriul ei blog de medicină, www.drlaurastirbu.com.

Recent a ȋnceput să se familiarizeze cu scrierea şi formatarea scenariului de film, completând primele manuscrise pentru o serie din genul Dramă. Pe blogul www.laurasgotzthis.com ȋşi prezintă lucrările ȋn limba engleză. Primul ei roman ȋn engleză, care a fost trimis deja editurilor pentru evaluare, spune povestea unui detectiv şi a unei doctoriţe psihiatru.

Ȋn 2007 a terminat de scris primul volum al seriei Fantasy ’’Vicontele Verenţei Pierdute’’, ȋn aceaşi zi când J.K. Rowling a pus ultimul punct al ultimului roman din seria Harry Potter. Intre timp a definitivat şi volumul II si III, dorind să publice prima carte a seriei ȋnainte de a se apuca de al patrulea manuscris.

Ce ȋşi doreste autoarea din seria VVP? Ca publicul românesc să se identifice cu personajele, care au preponderent nume latine şi care trăiesc ȋntr-o Românie medievală imaginară. Vicontele Verenţei Pierdute are potenţialul de a deveni noul Cireşarii. Şi de ce să nu visăm mai departe? Ca impact, poate chiar să devină următorul Harry Potter.