Despre autoare

Laura Ştirbu s-a născut pe 14 Martie ’90 ȋn oraşul lui Bacovia. Acolo a copilărit şi a terminat liceul ‘’Vasile Alecsandri’’ la profilul Ştiinţele Naturii ȋn 2008, urmând ca mai apoi, ȋn 2014, să absolve Facultatea de Medicină Generală din Cluj-Napoca. Dragostea a purtat-o până ȋn Germania unde s-a căsătorit (Götz este noul nume) şi ȋn prezent lucrează ca medic rezident.

Indiferent de poziţia geografică, a continuat să scrie – din pasiune, necontenit.

Pe parcursul anilor de gimnaziu şi liceu a scris poezii, poveşti scurte, schiţe a mai multor romane şi o carte pentru copii, atât ȋn limba română cât şi ȋn engleză, participând la concursuri locale de literatură, unele lucrări fiind şi premiate. (în poză Diana de la @cartideiubit, vezi aici interviul)

Ȋn timpul facultăţii a scris periodic articole medicale pe site-ul www.contraboli.ro unde a şi răspuns ȋntrebărilor cititorilor. Din 2017 are propriul ei blog de medicină, www.drlaurastirbu.com. În 2020 urmează câteva cărți dedicate sănătății femeii.

În 2017 a ȋnceput să se familiarizeze cu scrierea şi formatarea scenariului de film, completând primele manuscrise pentru o serie din genul Dramă, care au primit feedback din partea unor producători de film din UK. Pe blogul www.laurasgotzthis.com ȋşi prezintă lucrările ȋn limba engleză. Primele ei romane thriller ȋn engleză, momentan în rescriere, spun povestea unui detectiv şi a unei doctoriţe psihiatru.

Ȋn 2007 a terminat de scris primul volum al seriei Fantasy ’’Vicontele Verenţei Pierdute’’, ȋn aceaşi zi când J.K. Rowling a pus ultimul punct al ultimului roman din seria Harry Potter. Între timp a publicat primele trei volume ale seriei, iar momentan reeditează al patrulea manuscris.

Datorită experieței sale vaste în lumea scrisului, din 2019 oferă consultanță de scriere creativă pe Youtube (limba română) și în privat ca serviciu editorial (limba română și engleză).

Prima ei carte de non-ficțiune în limba engleză va fi lansată la finele anului 2020 și va detalia metoda ei personalizată de life-coaching, o terapie pro-activă pentru femei (www.femindipity.com).

Ce ȋşi doreste autoarea din seria VVP? Ca publicul românesc să se identifice cu personajele, care au preponderent nume latine şi care trăiesc ȋntr-o Românie medievală imaginară. Vicontele Verenţei Pierdute are potenţialul de a deveni noul Cireşarii. Şi de ce să nu visăm mai departe? Ca impact, poate chiar să devină următorul Harry Potter!

%d bloggers like this: