Oana Boabeș

#autor2022

Oana s-a născut în Brăila, orașul de la malul Dunării, iar pentru ea scrisul a devenit, de la o vârstă fragetă, o evadare din cotidian, lăsând mereu tot ce o înconjoară să-i hrănească imaginația.

A câștigat primul premiu de creație literară la doar 11 ani, urmând ca pe toată perioada școlii și al liceului, să participe la olimpiade și concursuri. Unul dintre cele mai mari realizări ale ei pe acest plan a fost ocuparea locului doi la concursului regional cu participare națională, de creație literară ,,Ars Nova” în anul 2018. 

Oana a debutat cu povestea ,,Alegerea inimii” în ,,Crăciunul cu suflet de copil”, urmată la puțin timp de ,,După faptă și răsplată” apărută în antologia ,,Povești de speriat copiii”.

Coordonatoarea adjunctă a proiectului Noua Generație de Scriitori, este pasionată de literatură încă de când a învățat să citească, scufândându-se în cărți ori de câte ori are ocazia. Iubirea sa pentru lectură și-o revarsă pe paginile blogului Petale de cerneală, dar și pe instagram, oana.nicoletab.

În momentul de față, Oana lucrează la o poveste fantasy de mari dimensiuni  ce speră că va prinde curând lumina tiparului. Seria intitulată ,,Scris în stele” are în prim-plan lupta pentru supraviețuire a unei vrăjitoare într-un regat în care însuși regele le dorește moartea celor ce posedă magie, dar și aflarea adevărului despre trecutul ei.      

%d bloggers like this: