Bianca P. – studentă la Facultatea de Litere, București

“Vicontele Verenței Pierdute” o carte în care realitatea se îngemănează cu fantasticul, o poveste nuanțată de comic și suspans, atractivă pentru tinerii din ziua de azi.

Povestea, deși una fantastică, păstrează o legătură cu realitatea, creându-se o armonie între cele două dimensiuni.
Iustinian, personajul prinicipal, un băiețel crescut de unchiul său, isteț și dornic să devină un Zburător, este nevoit să plece într-o zi din casa de la malul mării în care locuise împreună cu bătrânul Boromir, aparent singura rudă a băiatului. Astfel că, din momentul plecării, Iustinian își incepe ceea ce numesc eu drumul inițiatic către un destin măreț. Povestea se conturează în jurul lui Iustinian, un “rara avis” cum îl numește unchiul său, urmărindu-l în dezvoltarea sa.
În acest timp apar o sumedenie de alte personaje care sporesc intriga cărții, făcând-o mai palpitantă, ținând cititorul prins în poveste. De asemenea, cartea se concentrează pe grupuri diferite de vârstă, de la copii, la adolescenți și adulți.
Autorea carții nu s-a sfiit în a scrie într-un mod amuzant, fantastic, dar totuși realistic în ceea ce privește psihologia personajelor, surprinzând gândurile, dorințele, caracterul rebel, dar și problemele adolescenților, care însă se află într-un univers fantastic.
Povestea este construită pe baza aventurii, a situațiilor primejdioase, a suspansului, a amuzamentului, și nu în cele din urmă a prieteniilor adevărate.
O să citesc în continuare!