Bianca P. – studenta si absolventa a CN Vasile Alecsandri, Bacau

“Vicontele Verentei Pierdute” o carte in care realitatea se ingemaneaza cu fantasticul, o poveste nuantata de comic si suspans, atractiva pentru tinerii din ziua de azi.

Povestea, desi una fantastica, pastreaza o legatura cu realitatea, creandu-se o armonie intre cele doua dimensiuni.
Iustinian, personajul prinicipal, un baietel crescut de unchiul sau, istet si dornic sa devina un Zburator este nevoit sa plece intr-o zi din casa de la malul marii in care locuise impreuna cu batranul Boromir, aparent singura ruda a baiatului. Astfel ca, din momentul plecarii Iustinian isi incepe ceea ce numesc eu drumul initiatic catre un destin maret. Povestea se contureaza in jurul lui Iustinian, un “rara avis” cum il numeste unchiul sau, urmarindu-l in dezvoltarea sa.
In acest timp apar o sumedenie de alte personaje care sporesc intriga cartii, facand-o mai palpitanta, tinand cititorul prins in poveste. De asemenea, cartea se concentreaza pe grupuri diferite de varsta de la copii la adolescenti si adulti.
Autorea cartii nu s-a sfiit in a scrie intr-un mod amuzant, fantastic, dar totusi realistic in ceea ce priveste psihologia personajelor surprinzand gandurile, dorintele, caracterul rebel, dar si problemele adolescentilor care insa se afla intr-un univers fantastic.
Povestea este construita pe baza aventurii, a situatiilor primejdioase, a suspansului, a amuzamentului si nu in cele din urma a prieteniilor adevarate.
O sa citesc in continuare!