Cum e să fii student la o unitate Vel

Vrei să studiezi la o academie Vel?

Felicitări! Înseamnă că te-ai decis că vrei să îți dedici viața Luminatei, regelui și poporului valah!

Nu știi ce trebuie să faci ca să ajungi Mag sau Zburător?

Uite aici câteva informații.

În primul rând, trebuie să alegi la ce profil vrei să te înscrii.

Vrei să fii Mag? Atunci pregătește-te să te pui cu burta pe carte, să petreci nopți întregi în laboratorul de Alchimie, să dormi în bibliotecă și să participi la dezbateri politice.

Vrei să fii Zburător? În acest caz, sper că nu ții la somn, că nu ești sensibil nici la ger, nici la caniculă, că ești capabil să lucrezi în echipă și că poți să barezi nu numai un pumn, ci și o sabie, și, în special, un jet de foc draconic.

Știu că totul pare cam dificil, dar se merită!

Ca Mag, după ce termini academia poți să te angajezi ca apotecar, bibliotecar, învățător sau diplomat. Poți să îți și continui studiile ca să devii doctor, avocat sau Maestru în Științe. Un Mag este un valah respectat în societate, căruia norodul îi cere sfatul și ajutorul. Devino Mag și servește poporul, care la rândul său te va servi pe tine. Aplică la DiminoVel sau la NembroVel, însă atenție că DiminoVel nu acceptă fete. Dacă ești fată, mai bine îndreaptă-ți atenția spre PuroVel – nu vei regreta.

Ca Zburător, odată ce ai terminat studiile la academia Vel, va trebui (sau nu, depinde de post) să îți continui pregătirea, însă posturile care te așteaptă sunt atrăgătoare. Poți să fii șef de poliție, șef de securitate, comandant de rang înalt în armată, atât în Valahia, cât și în străinătate. Înscrie-te la OcteVel, EndoVel, SanteVel, Xingervel sau HelioVel, asta dacă vrei să lucrezi intensiv cu dragoni. Dacă dorești să călătorești pe mare, AluvioVelul este pentru tine. Orice academie acceptă fete, însă PuroVelul are cea mai interesantă ofertă pentru Zburătoare.

Dacă vrei să faci ambele profiluri, poți să te înscrii la o unitate Vel mixtă și să te bucuri de o instruire duală. Cei mai buni diplomați și cei mai viteji Zburători ies de pe băncile acestor academii. SanteVelul trimite mulți studenți direct în Casa Armatei și Casa Guvernului. EndoVelul trimite mulți Zburători spre ambasadele Shapdonex și mulți Magi spre Sorbona. PuroVelul scoate de pe băncile ei cele mai curajoase și capabile Zburătoare, talentele lor fiind apreciate în întreaga lume.

Cât vei studia?

8 ani. La sfârșit vei da un set de examene. Dacă dorești să urmezi ambele profiluri, adică să devii student Welden, atunci trebuie să dai examene și la finele anului IV. Se merită să te ambiționezi, pentru că sudenții Welden ajung de obicei foarte repede sus-puși în instituțiile patriei. De exemplu, Fidel Mischin, prim-consilierul regelui, a fost Welden de SanteVel.

Studenții din anii I-IV sunt juniori, cei din anii V-VIII sunt seniori.

Ce vei studia?

Diverse materii practice și teoretice și vei avea contact regulat cu dragoni.

Pune-ți mintea la contribuție la Alchimie și Diplomație, arată de ce ești în stare la Tehnici-de-luptă!

Cum te înscrii la o cetate Vel?

În primul rând trebuie să faci rost de o medalie de la un alumni. Cu medalia mergi la înscrieri. Zburătorii organizează mici competiții de duleuri ca să decidă cui să dea medalia lor. Magii organizează competiții științifice.

Dacă ești fiu sau fiică de nobil, s-ar putea ca părinții tăi să îți cumpere medaliile, însă ai grijă că în cetățile Vel tronează următorul principiu: un Zburător sau Mag are numai putere câștigată și nu moștenită! Că vrei, că nu vrei, va trebui să dovedești că îți meriți locul la cetate.

Costă ceva?

Nu. Toate costurile sunt asigurate de statul valah. Magii și Zburătorii sunt o forță de muncă necesară menținerii unui standard ridicat, atât cultural, cât și militar.

Când începe anul școlar?

Anul academic începe în Septembrie și se termină în Iunie.

Există vacanțe?

Da. Există 2 vacanțe fixe și 1 facultativă.

  • ultimele 2 săptămâni din Decembrie, ca pauză de iarnă; pe 31 Decembrie este sărbătorită trecerea dintre ani, o sărbătoare mai degrabă a nobililor;
  • 2 săptămâni din Februarie, pe perioada Duopolului, însă numai la cetatea unde se desfășoară competițiile;
  • 3 luni în vară, ca pauză între anii academici.

Mai ai întrebări? Odată ce începi școală, ți se va atribui un frate sau o soră mai mare de la seniori. Ei îți vor răspunde la toate nelămuririle.

***

Citește cartea să afli care este fratele mai mare al lui Iustinian! Și oare cui o să îi fie soră mai mare Liliana?

Published by Dr. Laura S. Götz

Gynaecologist, transformational therapist and international author. I enjoy passing on prescriptions for a happy life!

2 thoughts on “Cum e să fii student la o unitate Vel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: