Craciunul cu suflet de copil – o antologie din 14 inimi

La inceput de 2020 am avut un vis: sa ajut tinerii din Romania sa isi indeplineasca visul lor propriu de a publica.

Cu 15 ani inainte sa public oficial pentru prima data, am avut prima tangenta cu o editura. Intreg procesul m-a deziluzionat si mi-a franat cariera de scriitoare. Ca multi scriitori la inceput de drum, am crezut ca e greu sa publici. Mereu iti e frica de ceea ce nu stii sa faci, asa-i?

Astfel, cu o experienta de 3 ani ca autor publicat si cu propria mea editura, am decis sa le arat altora ce usor e sa iti indeplinesti visul.

Iti trebuie doar curajul de a face primul pas. De restul, ma ocup eu si echipa de sustinere!

O sa va povestesc intreaga peripetie intr-un alt articol, cand strang parerile celor 13 autori (plus oasele mele batrane) implicati in prima Antologie, si caror le multumesc pentru ca si-au acordat aceasta sansa! Pentru munca lor au fost rasplatiti cu propriile carti sub pomul de Craciun!

Intre timp au aparut zeci de pareri in mediul online, poze pe Facebook, story-uri pe Instagram! Asa de multe incat nu le pot face fata (la varsta mea…)!

Va las aici ultima recenzie de pe blogul Cristinei Apostol, in care isi exprima recunostinta pentru povestile scrise din suflet ale dragilor mei -acum colegi publicati- scriitori! Ilinca, Ileana, Mario, Codruta, Iustina, Zena, Calin, Bianca, Alexandra, Marius, Oana, Cristina si Ana, voi meritati toate aplauzele! Azi o poveste intr-o antologie, maine un roman cat agenda telefonica!

Click aici pentru recenzia Cristinei.

Click aici pentru comanda Antologiei. Fanii VVP vor regasi o poveste din Valahia Unita in ultimele pagini!

Lectura minunata si ne re-citim cu ocazia antologiei 2!

Vezi aici detalii, poate vrei chiar TU sa participi!

Recomandări de lectură pentru adolescenți (1)

Seria VVP, recomandata ca lectura de vara pentru adolescenti si nu numai! 🥰
Cartile se gasesc acum pe site-ul oficial (restul stocurilor sunt epuizate pana in toamna! ) http://www.my-vvp.com

adropofinspiration

girl-coat-black-books-reading-royalty-free-thumbnailsursa: pxfuel.com

Este vacanță, o perioadă în care adolescenților li se recomandă fel de fel de lecturi. Nu toți însă sunt dispuși să se arunce în brațele lecturii, mai ales când vine vorba de cele recomandate la școală. Departe de mine să îndemn la neluarea în seamă a acestor recomandări, însă, înainte de orice, să nu uităm că nu sunt toți copiii la fel.

Unii au început lectura mai devreme, fiind pasionați. Alții citesc benzi desenate sau romane grafice. Alții nu citesc mai deloc, poate doar vreo revistă, ocazional. E dificil să alcătuiești o listă suficient de atractivă pentru toată lumea. Voi încerca să aduc câte cinci sugestii din când în când, care să cuprindă atât literatură română contemporană, cât și literatură străină. Clasicii sunt foarte recomandați la școală, mă voi rezuma  la poeți, care sunt adeseori trecuți cu vederea.

Drept urmare:

Seria Vicontele Verenței Pierdute, de Laura S…

View original post 712 more words

Proiectul ”Noua generație de scriitori” – Antologia nr. 1


(vă rugăm să distribuiți pe platformele voastre de socializare, poate așa ajunge mai repede la tinerii care așteaptă de multă vreme o astfel de oportunitate!)

Editura Noua Verență desfășoară în perioada 15 Aprilie – 15 Noiembrie 2020 prima ediție a proiectului Noua Generație de Scriitori cu tematica sărbătorilor de iarnă românești.

🖋 Ești un scriitor la început de drum și vrei să publici? Atunci participă la acest proiect și îndeplinește-ți visul indiferent de vârstă!

📚 Dăm șansa a zeci de scriitori să contribuie cu un text literar original într-o antologie de Crăciun.

📖 Poezie, eseu, proză? Toate operele care se încadrează în tematică sunt binevenite!

Ediția 1 cu numele ”Crăciunul cu suflet de copil” urmărește colectarea de texte scrise în limbajul autentic al copiilor, captând inocența și bucuria pură a acestei vârste. Dacă scriitorii mai experimentați doresc să se alăture proiectului, textele vor fi scrise din perspectiva copiilor. În fond, niciodată nu ne-am bucurat mai mult de Crăciun ca atunci când am fost mici!


Nota coordonatorului principal:

Actual, în cadrul literar românesc, tinerii scriitori nu beneficiază de susținerea adecvată de a-și îndeplini visul de a publica. Lipsa fondurilor financiare este unul din motive (o singură carte necesită o investiție de circa 1000 Euro), însă acest aspect este de fapt ultimul obstacol în drumul spre publicare. Tinerii duc mai degrabă lipsă de încurajare și apreciere. Fără un text definit, nici nu se pune problema luării în considerare a următorului pas. Dar care este acesta?

Cu ocazia prezentului proiect, doresc să veghez asupra tinerilor scriitori prin întreg procesul de publicare: de la idee, la structurarea și finalizarea poveștii, prin procesul de editare, tehnoredactare și tipărire. Eu știu că asta mi-aș fi dorit în liceu, când am terminat de scris primul meu roman.

Mulți dintre scriitorii tineri deja au contribuit cu texte la concursuri literare, poate au și câștigat premii sau măcar diplome de participare. Dar e altfel când ții cartea fizică în mâini, când o împarți cu familia și prietenii, când o pui în biblioteca personală. Sentimentul nu se compară cu nimic în lume!

Personal, abia aștept să lucrez cu scriitorii noii generații și să le îndeplinesc visul de a publica!

Vă urez o muză generoasă și scrieți mereu din inimă!

Laura S. Götz


Despre proiect

Proiectul își propune să stârnească interesul tinerilor pentru literatură, stimulându-le imaginația și creativitatea prin motivarea lor de a scrie propriile texte literare.

Etape:

 • 15 Aprilie – 15 Iunie: perioada de înscriere și trimitere a textelor;
 • 15 Iunie – 30 August: editare;
 • Septembrie: tehnoredactare;
 • Octombrie: publicare;
 • Noiembrie: promovare și distribuire.

Secțiuni:

 • Poezie
 • Colind
 • Eseu
 • Povestire scurtă
 • Desen

Citește mai multe detalii pe www.my-vvp.com/antologie și înscrie-te acum!
Taxă de înscriere începând de la 50 RON în care sunt incluse foarte multe surprize!

Vine Dragonașul de Paște!

Vine… Dragonașul de Paște? Păi cine altcineva să vină în Valahia Unită? În loc de ciocolată, dragonașul nostru aduce lectura ta favorită! Împarte cărțile tale dragi cu amicii! Sigur se vor bucura de cadou. În vremea izolării sociale, oricine apreciază un coșuleț cu multe cărți în fața ușii. nu?

Grupa de vârstă: de la 12 la 101 ani!

Lectura perfectă pentru fanii Harry Potter, Game of Thrones, Descendenții, ș.a.!

Reducerile din Aprilie:

 • vol 1 și 2 la doar 50 RON pachetul;
 • cine are deja vol 1, atunci vol 2 și 3 la 55 RON pachetul;
 • la peste 5 cărți comandate: 1 Tricou gratuit!
 • la peste 60 RON: transportul gratuit!

Dacă doriți cărțile împachetate cadou, scrieți în formularul de comandă.

Vă urăm cât mai multe zile minunate acasă, alături de o carte bună și de un ceai delicios!

Laura și echipa VVP

Reduceri de până la 50% la cărțile VVP

Salutare, dragi prieteni! Anul Nou se anunță cu vești bune!

De Crăciun, zeci de cititori au făcut în sfârșit cunoștință cu lumea Valahiei Unite, primind în dar cărțile VVP de la familie și amici. Nimic nu este mai frumos decât să împărtășești magia SanteVelului cu cei dragi!

 

De aceea lansăm o ultimă promoție pe 2019!

În perioada 28/31 Decembrie 2019, profită și tu de reduceri de până la 50% la cărțile VVP! Achiziționează volumele lipsă sau fă-ți stocul de cadouri pentru 2020. Cu siguranță își dorește un amic ”Lumina lui Trodheim” de ziua sa!

Introdu codul VVP2019 în formularul de comandă pentru a beneficia de:

 • 30% reducere la achiziționarea unui volum
 • 40% reducere la achiziționarea a 2 volume
 • 50% reducere la achiziționarea a cel puțin 3 Volume!
 • la peste 5 volume pe comandă primești un tricou VVP gratuit!

Începe Noul An la SanteVel alături de cei mai buni amici ai tăi!

Lectură minunată și mult succes în 2020 vă urează

Laura și echipa VVP!