Proiectul ”Noua generație de scriitori” – Antologia nr. 3
Nume proiect: Noua Generație de Scriitori – O antologie de texte literare

Ediția 3: Dragostea cu suflet adolescentin
Limită de vârstă: NU
Concurs de manuscrise: NU, toți participanții la proiect vor publica (*participare cu taxă)
Coordonatori: Laura S. Götz (autoare, medic, writing coach); Oana Nicoleta Boabeș (scriitoare, blogger de carte); Camelia Alina Popescu ( scriitoare, blogger de carte, traducătoare)
Editura Noua Verență desfășoară în perioada 06 Decembrie 2021 – 01 Decembrie 2022 a treia ediție a proiectului Noua Generație de Scriitori cu tematica poveștilor de dragoste universală.
MISIUNE: descoperirea de noi talente literare și publicarea oficială a tinerilor scriitori.
Cochetezi cu scrisul însă nu ai încredere să împarți ideile tale cu publicul larg și/sau nu știi care sunt pașii de publicare?
Ediţia a treia urmăreşte colectarea de texte scrise din inimă, pentru a onora sentimentul de dragoste ce ne încălzește sufletele. Vrei să dedici o poezie, o baladă sau o poveste unei persoane dragi? Poate mamei, iubirii platonice sau chiar și animalului preferat de casă? Cu siguranţă o să aduci bucurie cu destăinuirea ta, chiar dacă este vorba de o operă de ficțiune.
Nu mai aștepta și trimite-ne opera ta spre publicarea oficială alături de mulți alți debutanți. În edițiile trecute am avut autori începând de la vârsta de 9 ani! Vei avea tot suportul unei echipe experimentate, inclusiv accesul la un curs privat de scriere creativă (cu toate tips&tricks din lumea literară) și feedback direct din partea coordonatorilor. La finalul acestei experiențe vei avea mai multă încredere în tine ca scriitor și vei ști toți pașii necesari publicării următoarei tale opere de mare întindere.

Nota coordonatorului principal:
Actual, în cadrul literar românesc, tinerii scriitori nu beneficiază de susținerea adecvată in a-și îndeplini visul de a publica. Lipsa fondurilor financiare este unul din motive (o singură carte necesită o investiție de circa 1000 Euro), însă acest aspect este de fapt ultimul obstacol în drumul spre publicare. Tinerii duc mai degrabă lipsă de încurajare și apreciere. Fără un text definit, nici nu se pune problema luării în considerare a următorului pas. Dar care este acesta?
Cu ocazia prezentului proiect, doresc să veghez asupra tinerilor scriitori prin întreg procesul de publicare: de la idee, la structurarea și finalizarea poveștii, prin procesul de editare, tehnoredactare și tipărire. Eu știu că asta mi-aș fi dorit în liceu, când am terminat de scris primul meu roman.
Mulți dintre scriitorii tineri deja au contribuit cu texte la concursuri literare, poate au și câștigat premii sau măcar diplome de participare. Dar e altfel când ții cartea fizică în mâini, când o împarți cu familia și prietenii, când o pui în biblioteca personală. Sentimentul nu se compară cu nimic în lume!
Personal, abia aștept să lucrez cu scriitorii noii generații și să le îndeplinesc visul de a publica!
Vă urez o muză generoasă și scrieți mereu din inimă!
Laura S. Götz

Nota coordonatorului adjunct:
Noua Generaţie de Scriitori nu este doar un proiect. Noua Generaţie de Scriitori este locul unde imaginaţia tinerilor se contopeşte, creând poveşti şi poezii de neuitat.
Cu primele ediții, Crăciunul cu suflet de copil și Povești de speriat copiii, am demonstrat că visele pot deveni realitate. Acum, vrem să aducem talentul la un alt nivel. Nu credeam că voi lua parte vreodată la un proiect atât de incredibil, ce creşte cu fiecare ediţie. Am realizat că şcoala, liceul şi mai ales, concursurile literare, nu te pregătesc pentru adevărta lume a scriitorilor, iar asta cauzează descurajare şi, de cele mai multe ori, încrederea în sine dispare încet.
La noi în echipă nu se pune problema! Ne dăm sfaturi, păreri şi suntem unul lângă altul în tot procesul de scriere, editare şi publicare. Unul dintre cele mai frumoase sentimente este să ţii în mâini o carte cu numele tău pe ea!
Visele chiar pot deveni realitate. Trebuie doar să crezi în tine puţin mai mult. Scrieţi din inimă şi o să vedeţi că orice este posibil!
Oana-Nicoleta Boabeş

Despre proiect
Proiectul își propune să stârnească interesul tinerilor pentru literatură, stimulându-le imaginația și creativitatea prin motivarea lor de a scrie propriile texte literare.
Etape:
- 06 Decembrie 2021 – 28 Februarie 2022: perioada de înscriere
- 01 Martie – 31 Mai: trimiterea textelor în paralel cu 6 săptămâni/sesiuni de curs de scriere;
- Iunie/Septembrie: editare;
- Septembrie/Octombrie: tehnoredactare;
- Noiembrie: publicare;
- Decembrie 2022: promovare și distribuire.
Secțiuni:
- Poezie
- Baladă
- Eseu
- Povestire scurtă
Propunere de titluri:
- Cățelul meu, prietenul de suflet
- Cea mai iubită dintre pisici
- Mamă, tu ești totul pentru mine!
- Cea mai faină excursie cu cel mai fain tată!
- Bunico, mulțumesc că exiști!
- Zâmbetul colegului de bancă
- Iubire prin WIFI
Încă nu ai o idee de text? Nicio problemă! Vom găsi împreună tema perfectă pentru tine!
Structura cărții: textele vor fi publicate în funcție de vârsta participantului, de la cei mai mici la cei mai mari.
Formatul cărții : A5
Coperta: design original oferit de un artist național/internațional, ce cuprinde personajele specifice din carte
Ce primesc contribuitorii:
- publicarea textului (și desenelor personale) într-o carte fizică
- publicarea numelui pe copertă (în echipa de co-autori)
- pagină de autor cu descriere și poză la sfârșitul cărții și pe pagina online (www.my-vvp.com/antologie)
- cărți gratuite în funcție de tipul înregistrării (detalii mai jos)
- cadou surpriză oferit de editură
- suport online de SCRIERE CREATIVĂ (sesiune grup în ZOOM și grup de Facebook moderat de autoarea Laura S. Götz începând din luna Martie 2022);
- reducere substanțială la comandarea propriei cărți;
- editura se ocupă de editare, aranjare în pagină, copertă, procurare ISBN, distribuție ș.a.
Reguli de participare:
- tematica lucrărilor va fi ”Dragostea din inima unui copil” ;
- textele vor fi scrise inițial în TIMES NEW ROMAN cu diacritice și mărimea 12;
- acceptarea participării la proiect se va face după plata taxei de înregistrare (detalii mai jos);
- contribuitorii vor respecta termenele limită de predare a lucrărilor;
- toate lucrările vor fi originale! plagiatul va fi sancționat cu excluderea din proiect fără returnarea taxei de înregistrare;
- retragerea din proiect se realizează cu o returnare de 50% a taxei de înregistrare până pe 1 Iunie 2022; odată cu începerea procesului de editare nu se va mai returna taxa;
- imaginile grafice lucrate manual, în format A4, vor fi realizate în tehnica desenului, în alb-negru;
- imaginile prelucrate digital (alb-negru) trebuie să fie originale;
- imaginile care încalcă evident drepturile de copyright nu vor fi acceptate în proiect;
- propunerile de corectare a textelor și desenelor se vor realiza în termenul limită fixat individual;
Tipuri de înregistrare:
*(o pagină de text este formată din circa 25 rânduri sau 300 cuvinte)
**taxa de înregistrare este de 100 de RON și este inclusă în tariful ulterior, calculat în funcție de numărul de pagini/cuvinte
***numărul de cuvinte este cel calculat înainte de faza de editare finală
Nr. Pagini Text | Nr. cuvinte | Taxă | Primești gratuit |
1 | max. 300 | 100 RON | 1 carte |
2 | max. 600 | 125 RON | 2 cărți |
3-5 | max. 1500 | 175 RON | 3 cărți |
6-10 | max. 3000 | 300 RON | 4 cărți |
11-20 | max. 6000 | 400 RON | 5 cărți |
Înregistrarea are loc online prin formularul INSCRIERE sau prin transmiterea unui mesaj la adresa generatiascriitorilor@gmail.com care va cuprinde:
Titlul mesajului: Vreau să particip la proiect!
Conținutul mesajului:
- nume și prenume
- data de naștere
- școala/liceul/facultatea
- orașul și țara de origine a participantului.
- ce dorești să publici, câte pagini ar avea;
Veți primi ca răspuns contul în care veți putea plăti taxa de înregistrare.
După această etapă, veți primi contractul oficial, ce trebuie semnat și trimis editurii, și un formular de înregistrare cu ACORDUL PĂRINȚILOR dacă scriitorul are vârsta de sub 18 ani.
Lucrările vor fi validate, sortate și arhivate de către organizatori.
Cu înscrierea la proiect sunteți de acord cu distribuirea lucrărilor pe platforme online (Facebook, Instagram, www.my-vvp.com).
Fiecare autor are dreptul de a distribui GRATUIT doar opera sa ca postare în social media.
Dar gata cu discutatul! Haideți să ne apucăm de creat magie!
Echipa de co-autori
Aici urmeaza sa apara numele si poza ta ca autor!
Laura S. Götz
Autoarea seriei fantasy ”Vicontele Verenței Pierdute”, scenaristă și trainer poliglot de Scriere Creativă. De profesie medic, susține un blog online de profil și se specializează pe terapie neurolingvistică. În 2022 sunt planificate la tipar două titluri medicale în limba română și un ghid de terapie holistică în limba engleză.

Oana N. Boabeș
Coordonatoare adjunctă şi coautoare a celor două antologii ale proiectului Noua Generaţie de Scriitori, Oana a luat primul premiu la un concurs literar la vârsta de 11 ani. Citește orice gen literar îi cade în mână, cu preferințe pentru fantasy şi romance. Profesia ei de vis este cea de medic şi speră ca într-o zi să îşi publice propriile romane.

Camelia A. Popescu
Absolventa a facultatăţii de litere se declară îndrăgostită de Victor Hugo şi de cultura franceză, dar mai ales de ficţiunea istorică pe care o abordează şi în scrierile sale. Este blogger de carte, iar creaţiile fantasy rămân veşnic preferatele ei. Visează să devină traducător şi să publice romane.

Sofia A. Bulai
Sofia se stie de mica o fetita iubitoare de scris si lectura. Genul ei preferat este fantasty si isi impartaseste impresiile sale despre carti pe Bookstagram.

Iarina Croitoru
De cand a descoperit lumile fantastice ale cartilor, Iarina a vrut neaprat sa aiba cartea ei. Pe aplicatia Wattpad isi impartaseste lumea fantastica cu restul cititorilor impatimiti. Iarina este un suflet creativ si ne promite multe desene pentru povestea din a doua ei antologie!

Bianca E. Nițeanu

Coautoare pentru a treia oară în proiect, Bianca a publicat primele poezii la 12 ani în revista școlii. Este studentă la Pedagogie și nu ratează nicio ocazie de a vorbi in fața unui public, indiferent de vârsta spectatorilor. Iubește să gătească și visează să profeseze ca învățătoare.
Melisa M. Dumitrache
Scriitoare nevăzătoare din Timişoara este în prezent stabilită în Germania, unde lucrează la un atelier pentru nevăzători. Este pasionată de lectură, iar Fantassy-ul şi ficţiunea istorică genurile preferate. Visul ei este de a publica un roman istoric, şi de a merge mai departe pe drumul scrisului.

Călin Mărgineanu
Călin este elev în cls. a IX-a și este pasionat de literatura Fantasy, SF și Contemporary Fiction. Dorește să scrie o poveste în care toți cititorii să se regăsească. Acest tânăr scriitor nu duce lipsă de imaginație și vă pregătește o experiență literară ”dintr-o altă lume”!

Laura Gatea
La 27 de ani, Laura lucrează în partea nordică a Ţinutului Walles. Visul ei este să ajungă scriitoare publicată. Cititul şi scrisul sunt pasiunile sale, iar câteodată mai are obiceiul să facă câte o plimbare pentru a-şi găsi inspiraţia.

Diana Pricop
De profesie economist, Diana şi-a dorit din totdeauna să scrie. Speră că prin povestea sa, va putea să vă ducă într-o altă lume unde să trăiţi emoţii intense. Ea crede cu tărie că dragostea ne face mai buni şi ne dă curaj.

Iustin Caciuleanu
Iustin este elev în cls. a 12-a și a debutat in 2022 cu opera intitulată ,,Fantoma” , un volum de poezii. Adoră să citească romane de dragoste, susținând că ,,sufletul pereche” și ,,dragostea adevărată”, există și se merită cu orice preț să cauți ,,persoana specială”.

Elena Gyib
Elena este o fire sensibilă, iubitoare şi visătoare. Satul său natal, Medveş din judeţul Alba, îi este sursă de inspiraţie, acolo unde, şi-a scris toate poeziile sub cerul înstelat. Poeţii preferaţi ai Elenei sunt Mihai Eminescu şi Nichita Stănescu, iar mare parte a timpului o petrece citind.
